Izleti na Lefkadi

Izleti na Lefkadi

Lefkada je ostrvo u Grčkoj koje leži na Jonskom moru. Ostrvo karakterišu planinska sela, stari manastiri, peščane obale, kristalno čisto more i izbor plaža na pretek.

Obična dužina našeg letovanja je desetak dana. Ovo vreme sasvim je dovoljno da zadovoljite želju za ležanjem na plaži, kuliranjem i jednostavno punjenjem baterija i otpuštanjem stresa koji se nakupio tokom godine. Tako da su Vam izleti tu da popunite ostatak vremena. Verujte, kada je Lefkada u pitanju – nećete se pokajati.

lefkada, grcka, ostrvo, letovanje, odmor
Zadovoljite želju za kupanjem

Nakon nekog vremena, ležanje na plaži ume postati rutina i samim tim dosadnjikavo. U tom slučaju mi smo spremili spisak odličnih mesta za posetiti prilikom vašeg boravka na Lefkadi. Detinacije možete da obiđete pešice, rent a car ili autobus opcijom. Neke od izletnih destinacija moguće je samo brodom obići. Svako bira ono što mu odgovara, ciljeva ima mnogo, izleti su spremni i čekaju Vas.

Svejedno na kojoj plaži da ste smešteni, skoro svuda se nalaze usidrene jedrilice ili brodići koji prevoze turiste do okolnih ostrva na primer Kefalonije, Zakintosa ili Itake. Ukoliko ste avanturisti i vični upravljanju čamaca, možete da iznajmite ovo prevozno sredstvo i sami krenete u obilazak ostrva. Iznajmljivanjem čamca ne morate da odete daleko, dovoljno je da se otisnete na pučinu i da potražite neku skriveniju plažu na kojoj ćete imati mir ili kutak za zaljubljeno popodne u dvoje.

Povetarac u kosi i odlazak na otvoreno more jedan je divan doživljaj, ali ne morate odlaziti sa ostvra da biste nešto doživeli. Izlet na Lefkadi mora da vas odvede do jedne od tri najlepše plaže ovog mesta. Ukoliko ste smešteni u Agios Nikitas najlakše i najbrže vam je obići popularne plaže Egremni, Agiofili ili Porto Katsiki. Ove plaže karakteriše čisto more tirkizne boje, sitan i čist pesak i dobra uređenost. Ove plaže su dugačke, odlične za duge šetnje pored vode. Porodice sa decom ovde mogu da budu bez brige, postoji dovoljno sadržaja da zabavi klince.

lefkada, vodopadi, izlet, grcka, letovanje, odmor, izleti
Obidjite Dimosari vodopade

Vredne posete su i crkve. I odlično mesto za pauzu od grčkog sunca. Za jednodnevni izlet izdvajamo crkve svetog Ilije ili svete Kiriaki. U ovim zdanjima najviše se vidi kako vreme protiče i mimo nas. Grci su kao i većina Srba pravoslavci, zanimljivo je videti na koji način oni svoju veru čuvaju i održavaju kroz vekove.

Lefkasglavni grad Lefkade mesto je nezaobilazno prilikom vaše posete biseru jonskog mora. Živopsine boje, luka puna brodova, jahti i jedrilica i centar grada pun turista pravi je izbor da vam malo podigne raspoloženje. U ovom gradu na više strana možete videti snagu prirode, njenu razornu moć i posledice zemljotresa koji su pogodili ovo ostrvo. Ostaci tvrđave Agia Mavra najbolje o tome svedoče, uverićete se sami.

Nidripravi turistički centar u kome i većina stanovnika Srbije letuje. Osim što poseduje sve što treba jednom turističkom centru, apoteke, prodavnice, restorane, ovo mesto krije i prelepe Dimosari vodopade. Izbor za izlet do ovih vodopada trebao bi vam lako pasti jer je prizor koji ćete tamo zateći vredan pešačenja.

Nydri, lefkada, grcka, ostrvo, letovanje
Nydri, Lefkada

Izleti na Lefkadi isplate se još kako. Perla jonskog mora, kako nazivaju ovo ostrvo, krije mnoge uzbudljive priče i destinacije. U šali se spominje da su oni koji su izmislili da bazenska voda bude tako upečatljivo plava, zapravo hteli da uživaju u pogledu na Jonsko more tokom cele godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *