Najlepše plaže Lefkade

Najlepše plaže Lefkade

Južna obala Lefkade

Na jugu Lefkade plaže su uglavnom šljunkovite i lepo uređene. Ukoliko budete dovoljno uporni možete da nađete i skrivenu romantičnu uvalu samo za sebe. Ovom prilikom pomenućemo neke od najlepših plaža.

Plaža Mikros Jalos (Ruda, Poros)

Plaža Mikros Jalos (Ruda, Poros) se nalazi u Ruda zalivu na prelazu istočne u južnu obalu. Ubraja se u najlepše plaže Lefkade. Plaža je šljunkovita, a more čisto i predivne tirkizne boje. Prepuna je turističkog sadržaja, tu su hoteli, beach barovi sa glasnom muzikom i restorani. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane i uživati, budući da ne postoji prirodni hlad. Jako je posećena i ako volite neku mirniju varijantu, bolje je da preskočite ovu plažu. Ukoliko volite ovakvu vrstu provoda, ova plažu obavezno posetite.

Plaža Afteli (Evgiros)

Plaža Afteli je sušta suprotnost plaži Mikros Jalos. Poznata je po miru i tišini koju nudi. Nalazi se u blizini sela Evgiros, u zalivu okružena zelenim brdima. Plaža je mala i šljunkovita i nju ne posećuje veliki broj turista, baš zbog toga što nije uređena. Ukoliko volite odmor u pravom smislu te reči, ova plaža je idealna za vas. Na Afteli plaži ne postoje suncobrani koji se mogu iznajmiti, postoji samo jedna taverna.

Plaža Amuso

Plaža Amuso nalazi se na jugu Lefkade. Ova plaža je jako lepo uređena. Šljunkovita je, a voda je plitka i kristalno čista. Iz tog razloga, ova plaža je naročito pogodna za porodice sa decom.

Plaža Agiofili

Plaža Agiofili se nalazi u blizini Vasilikija. Jedna je od najlepših plaža na Lefkadi. Lepo je uređena. Ima vrlo sitan šljunak, skoro pa pesak. Plaža Agiofili je nepristupačna zemljanim putem, postoji mali put do plaže ali ne postoji parking u blizini same plaže. Iz tog razloga, iz Vasilikija postoje taksi brodovi koji voze na ovu plažu. Ukoliko želite da je posetite taksi brod je svakako najbolja varijanta.

lefkada, plaže, sunce, letovanje, more, pesak, ostrvo
Agiofili plaža

Plaža Vasiliki

Ova plaža je jedna od najprometnijih na Lefkadi. Jako je dugačka i šljunkovita je. Lepo je uređena i postoji mogućnost da iznajmite ležaljke i suncobran, ali takođe ovde možete uživati i u raznim vodenim sportovima. Postoji mogućnost iznajmljivanja opreme za windsurfing, ali i za sve ostale sportove na vodi. Plaža poseduje veliki broj taverni i beach barova u kojima se možete rashladiti i uživati. Sa ove plaže kreće veliki broj taksi brodova koji voze na obližnje plaže.

Istočna obala Lefkade

Lefkada je poznata po svojim prelepim plažama koje krase ovo jonsko ostrvo. To je glavni razlog zašto veliki broj turista dolazi baš ovde. Istočna strana Lefkade nema toliko lepih plaža. Zapadna strana ima definitivno najlepše plaže. Ukoliko se nađete na istočnoj strani, sledeće plaže obavezno posetite:

Plaža Nikiana

Nikiana je plaža na istočnoj obali Lefkade. U mestu Nikiana nalazi se više manjih šljunkovitih plaža, koje možete posetiti. U neposrednoj blizini luke nalazi se manja uvala gde se nalazi šljunkovita plaža sa prirodnim hladom. Plaža je idealna za sve one koji vole, mir, tišinu i opuštanje uz zvuk mora.

Plaža Nidri

Nidri je popularno letovalište na Lefkadi. Ima više plaža i manjih uvala, a glavna plaža je Nidri plaža. Nalazi se severno od letovališta. Nidri plaža je šljunkovita, uska i dugačka. Slična plaži Nikiana. Jako je popularna među turistima, pa se često dešava da je prepuna ljudi. Na plaži možete iznajmiti suncobrane i ležaljke. Takođe na ovoj plaži možete uživati u vodenim sportovima. Ukoliko ogladnite, možete se počastiti nekim od tradicionalnih grčkih specijaliteta u tavernama. Ova plaža pruža mogućnost da odete na izlet do obližnjih ostrva.

Plaža Desimi

Plaža Desimi se nalazi na sredini puta između Lefkasa i Vasilikija, u neposrednoj blizini sela Vliho. Plaža Desimi je šljunkovita i svakako je vredna pažnje. Blizu plaže postoje dva kampa Desimi i Santa Mavra. Ovde nećete naći lažaljke i suncobrane za iznajmljivanje, ali zato plaža ima prirodni hlad, gde se mozete smestiti i uživati. Plaža je pristupačna i možete je posetiti iako nemate auto, jer se stanica autobuskog prevoza nalazi u njenoj neposrednoj blizini.

Zapadna obala Lefkade

Na zapadnoj obali Lefkade su definitivno najlepše plaže. Do nekih plaža je malo teže doći ali su svakako vredne truda. More je kristalno čisto, pesak je sitan, bele boje, a zalazak sunca romantičan. Ko može ovome odoleti?

Plaža Agios Joanis

Plažu Agios Joanis definitivno morate posetiti ukoliko letujete na Lefkadi. Nalazi se 3 km od glavnog grada Lefkade. Plaža je obeležena plavom zastavicom, a krase je kristalno čista voda i zlatni pesak. Do plaže nije teško doći, lep je prilaz tako da je moguće doći kolima, a i parking mesta ima u izobilju. Ovde će surferi uzivati, jer je za njih ova plaža pravi raj. Takođe, plaža je specijalizovana i za windsurfing.

Plaža Pefkulja

Plaža Pefkulja je peščana plaža i nalazi se na oko 10 kilometara od glavnog grada Lefkade. Prva je na putu ka najlepšim plažama Lefkade. Plaža je jako popularna kod turista zbog čiste vode i peska ali i lakog pristupa. I ova plaža je obeležena plavom zastavicom. Levi deo plaže je uređen, tu su beach barovi gde možete uz piće iznajmiti ležaljke i suncobran. A ukoliko ste malo slobodnijeg duha, onda idite na desnu stranu, koju najčešće posećuju nudisti i kamperi.

Plaža Milos

Ova plaža je izolovana. Nalazi se u blizini Agios Nikitasa, samo sa druge strane brda. Dvadesetak minuta lagane šetnje je potrebno da biste stigli do nje. Šljunkovita je i osunčana tokom čitavog dana. Plaža nije uređena, tako da ovde nećete moći da iznajmite suncobrane niti ležaljke, ali nema ni taverni u blizini, gde biste mogli kupiti vodu i hranu. Morate sve poneti sa sobom. I na ovoj plaži postoji deo za nudiste, to je južna strana. Iz Agios Nikitasa postoji taxi brod koji vozi turiste na ovu plažu.

lefkada, plaže, sunce, more, letovanje
Milos plaža

Plaža Katizma

Ovo je jedna od najlepših plaža na Lefkadi, koja je takođe obeležena plavom zastavicom. Do ove plaže je lako doći, čak i autobuski prevoz saobraća tačno do nje. Ovde možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, ali takođe možete igrati odbojku ili tenis na pesku, pošto postoje tereni. Plaža je karakteristična i po paraglajdingu. Zbog svih svojih mogućnosti, jako je popularna među mladima. Ukoliko prošetate ka jugu, naićićete na nekoliko manjih uvala koje su uglavnom prazne i tu možete uživati u miru i tišini.

Kalamici plaže

Kalamici plaža obuhvata tri plaže koje se nalaze jedna ispod druge. Nalaze se na zapadnoj obali, ispod sela Kalamici.
Na severu se nalazi plaža Avali, u sredini je Kavalikefta, a jug pripada plaži Megali Petra. Do ovih plaža se lako dolazi asfaltnim putem iz sela Kalamici, oko 3 km, do razdvajanja puta.
Ukoliko krenete udesno naićićete na Avali plažu, levo je Kavalikefta plaža i odatle pešice stižete na Megali Petra plažu. Na svim plažama je voda kristalno čista i sve su šljunkovite, ali često znaju da budu talasi. Kavalikefta plaža je jedina uređena, pa je i najpopularnija među turistima. Avali plaža nije uređena, tu je najmanja gužva, pa možete uživati u miru i tišini. Megali Petra je najlepša Kalamici plaža i na njoj je uvek najmanja gužva.

Plaža Jalos (Gialos)

Jedna od najlepših plaža na Lefkadi je svakako plaža Jalos. Dugačka je oko 3 kilometra. Na ovoj plaži će svako pronaći kutak za sebe. Južni deo plaže je rezervisan za nudiste, a u centralnom delu su smešteni beach barovi, gde možete iznajmiti ležaljke i suncobrane. Šljunkovita je plaža i nije toliko popularna kod turista, što ima svoju dobru stranu. Ovde ćete naći mir i tišinu i moćićete da uživate uz šum mora.

Plaža Egremni

Ova plaža spada u najlepše plaže na Lefkadi, iz razloga što predstavlja alternativu popularnoj plaži Porto Kaciki. Dugačka je oko 2,5 kilometra, šljunkovita je i lepo uređena. Da biste došli do plaže, morate sići niz 350 stepenika. Povratak sa plaže sigurno je veći problem. Baš zbog velikog broja stepenika, ova plaža nije pogodna za porodice sa malom decom, ali postoje brodovi koji dovoze turiste na ovu plažu, što znatno olakšava pristup. Egremni plažu krasi beli šljunak, čista voda, a u zalazak sunca ćete se zaljubiti. Ukoliko želite odmor u pravom smislu te reči, mir i tišinu, onda vam preporučujemo krajnji jug i sever plaže.

plaže, lefkada, more, sunce, letovanje
Egremni

Plaža Porto Kaciki

Plaža Porto Kaciki je definitivno najlepša plaža na Lefkadi. Iz tog razloga je poseti veliki broj turista, pa je skoro uvek gužva kako na parkingu tako i na samoj plaži. Plaža je teško pristupačna i da biste stigli do ove plaže morate sići niz stotinak stepenika. Obeležena je plavom zastavicom, a za to je zasluženo okruženje. Litica koja se nalazi u pozadini plaže, daje prirodan hlad, a zalazak sunca u večernjim satima, morate doživeti.

lefkada, plaža, more, sunce, grcka, letovanje
Porto Kaciki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *