Napravite omiljenu listu pesama za Vas i Vašu porodicu

Napravite omiljenu listu pesama za Vas i Vašu porodicu

Krenuli ste na put vozilom? Postoji nekoliko važnih stvari za dobro raspoloženje tokom puta. Prelepo odredište, ukusne grickalice za usput i jedna stvar koju niste uzeli u obzir – odlična lista pesama.

Pravljenje liste pesama za decu i roditelje može biti nezgodna, ali ne brinite, na sve smo mislili. Proverite naš predlog najboljih porodičnih pesama za put.

Volim da putujem. Odrasla sam putući po različitim putevima koji su se prostirali po celoj zemlji. Moja porodica je brojala osmoro dece, često smo išli na odmor u velikom kombiju koji je imao 12 mesta. Kao mama i dalje volim da putujem i prisećam se mojih putovanja koja me asociraju na putovanja sa mojom decom.
Kada sam bila mala nisu postojali DVD plejeri u kolima. Nismo imali MP3 plejere, satelitski radio čak ni CD plejer u kolima. Bili biste srećni ako biste imali radio sa kasetofonom. Da bi smo se zabavili crtali smo, bojili bojanke ili zadirkivali jedni druge. Moj tata bi se nakačio na neku od slobodnih frekfencija radio uređajem i slušao kamiondžije kako između sebe razgovaraju.

liste pesama, muzika, letovanje, putovanje
Sa muzikom svuda…

Zahvalna sam na savremenoj tehnologiji koju mogu da koristim kada sam na putu sa decom. Igraju se oni u toku vožnje, dajem im da boje ili crtaju, zadirkuju jedni druge, ali veoma mi je drago što današnja tehnologija pomaže na dužim putovanjima. Nabavili smo DVD plejer, a sada i tablete za našu decu. Ipak naša putovanja bi bila prilično dosadna da nemamo pripremljenu listu pesama.

Saveti za pravljenje liste pesama za porodično putovanje
muzika, liste pesama, putovanje, odmor, letovanje
Glas duše…

Postoji jedan trik za pravljenje savršene liste pesama. Zato morate napraviti dobar miks pesama, pazeći na svačiji muzički ukus. Ako imate decu koja su mlađa od 10 godina, napravite listu koja ima pretežno Diznijeve pesmice. Ali šta se dešava ako imate blizance i tinejdžera i hoćete da obogatite listu pesama namenjenu njima? Ne zaboravite na mamu i tatu. Roditelji zaslužuju da uživaju u muzici.
Izgleda Vam kao nemoguća misija, da zadovoljite svačiji muzički ukus, ali Vam obećavam da je to moguće uraditi. Evo nekoliko praktičnih saveta, na šta da obratite pažnju, dok budete formirali listu pesama za Vaše naredno putovanje.

  • Neka budu brze

Ovo je moj najvažniji savet za formiranje najbolje liste pesama za put, neka pesme budu brze. Prvo pronađemo pesme koje nam se dopadaju, ako imaju sporiji tempo, mi ih obično preskačemo pošto pravimo listu za put. Znači, kada formiramo listu za porodični put, u izbor ulaze samo pesme koje su brže i koje možemo zajedno da pevamo.
Izuzetak je nekoliko klasičnih pesama koje nam se čine savršenim za put. To su pesme koje pevamo na sav glas dok se vozimo auto putem.

  • Napravite više lista pesama od Nirvane do Silvane
muzika, liste pesama, letovanje, putovanje,
Pojačaj!

Napravili smo više različitih lista pesama. Moja porodica voli različitu muziku tokom putovanja, pa tako slušamo prvo Diznijeve pesme, onda stare narodne, a potom klasične rok pesme.
Moja porodica ima tri liste pesama za putovanje. Prva lista sadrži miks muzike iz 70-ih, 80-ih, 90-ih pa do danas. Par probranih iz 50-ih i 60-ih. Na njima se nalaze rok, pop kao i par drugih žanrova koji se slažu.
Druga lista pesama je za decu ili da tako kažem, volimo da ljudi misle da su samo za njih. Nazvali smo je Dizni/Dečije pesme za put. Uglavnom su Diznijeve pesme kao i pesme iz drugih animiranih crtanih filmova. Takođe smo i dodali poznate dečije pesmice iz našeg detinjstva. I dok se tešimo da su pesme samo za decu, muž i ja volimo da ih odslušamo, pa da otpevamo iz sveg glasa, čak i kada deca gledaju film.
Tu je i nezaobilazna lista izvornih i starih narodnih pesma za put. Do duše ne slušamo tako često, ali imamo par omiljenih numera koje volimo da slušamo i pevamo dok smo na autoputu.

  • Samo da je „rendom“, igrajte se redosledom pesama

Svaka naša lista ima poređane pesme. Shvatili smo da su Diznijeve pesme iz nepoznatog razloga poređane abecednim redosledom. Nismo sigurni zašto, ali je tako. Možda ćete želeti da ih sortirate po filmovima ili brojevima, poigrajte se i izaberite šta Vam se najviše sviđa.
Naše narodne pesme su sortirane prema izvođačima. U suštini slušamo pesme od jednog izvođača i ne miksujemo sa drugim. Ako je Ceca, neka je Ceca.

  • Ako ste u kanalu sa izborom pesama

Ako nemate nikakavu ideju koje bi pesme izabrali za vašu porodičnu listu, bez straha. Imam predlog za vas. Podeliću neke moje omiljene pesme. Ovo su pesme koje voli i moja porodica. Ovo nije gomila Dizni pesama, već miks pesama koje mogu slušati svi članovi porodice. Naši blizanci i tinejdžer vole ove pesme, kao i naši maleni bratanci.

Evo liste pesama naše porodice za sledeći odlazak na putovanje:

1. Red Hot Chili Peppers – Road trippin’
2. The Beatsteaks – As long as you sing
3. Who See – Nije preša
4. Buena Vista Social Club – Chan chan
5. TBF – Alles gut
6. Fun Lovin Criminlas – Loco
7. Stereo Banana – U bade mantilu
8. OMC – How Bizzarre
9. Incubus – Echo
10. Ničim izazvan - Bilo gde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *